Paleo Feest Foood
Mijn Paleo Kerstmenu:
Alles is voor 4 personen (ik hou van kleine feestjes), maar ‘t is wel heel veel eten (meestal heb ik liever te weinig dan teveel, maar nu is ‘t feest, dus fuck it, beter te veel en de rest eten we morgen als ontbijt mjmjmjmjm) 😀
Hapjes & apéro
als hapjes maak ik het mij gemakkelijk, want de rest is al werk genoeg
dus: groentenchips uit pakjes
+ rauwe worteltjes, bloemkooltjes, kerstomaatjes, komkommer, selder, wiltoof, radijs
met als dipsausje gefermenteerde kokosmelk (kan je kopen in bioplanet) met wat extra kruiden
als apéritief drink ik heel graag mijn vriend zijn uitvinding:
eerst warme thee maken van pepermunt, limoen, gedroogde sinaasappel en zoethout
en dan in de frigo zetten: heeeeerlijk!!
met de SassySip fles kan je vanalle fruitdrankjes maken: vul met water en fruit in de filter, zet in frigo en paar uur later heb je perfect apéritiefdrankje!
je vind ze op bol & je krijgt er een e-book bij vol receptjes!
en dan…
let’s get started with the real deal:
Voorgerechtjes:
Veggie muffins
voor 12 muffins:
- 12 eitjes (tip voor wie allergisch is aan eitjes: vervang 1 ei door 1 eetlepel gelatinepoeder van beenderen: deze gebruik ik)
- muffinvormpjes
- ghee om muffinvormpjes mee in te vetten
- peper en zout
- Veggies naar keuze!
- bv. prei en broccoli
- of koriander & courgette
- of peterselie en wortel hmmm
How?
Oven voorverwarmen op 170 graden
muffinvormpjes invetten
groentjes snijden in kleine stukjes (wortels raspen)
eitjes opkloppen
peper en zout bijvoegen
eitjes en groentjes mixen
in de vormpjes gieten
25 min in oven
(heerlijk met wat geitenkaas bij, als je dat eet: jumjumjummmiehh)
Champignonsoep
nodig voor 4 personen:
- een pak champignons
- 560 ml kokosroom
- 500 ml water
- 1 ajuin
- 1 sjalot
- 1 prei
- himalayazout
- peper
- dille
- 1 eetlepel ghee
how?
easy peasy 😀
alles in 1 pot: koken, mixen, done!
hoofdgerecht:
Bacon ovenschotel
ik was vroeger vegetariër, man dat zou ik nu niet meer kunnen nu ik de smaak van bacon te pakken heb 😀
gelukkig bestaan er boeren die hun varkentjes geweldig behandelen zodat de bacon helemaal lief is enzo ^.^ hier bv vind je bio bacon
nodig voor 8 personen:
- 500g gerookte Bio bacon
- 3 ajuinen
- 3 teentjes knoflook
- 12 eitjes (tip voor wie allergisch is aan eitjes: vervang 1 ei door 1 eetlepel gelatinepoeder van beenderen: deze gebruik ik)
- 140 ml kokosroom
- 6 sweet potato’s
- 3 eetlepels ghee
- 1 pakje geitenkaas
how:
voorbereiding:
- verwarm oven op 170 graden
- vet je ovenschaal in
- laat zoete aardappeltjes al kort in water koken
- bak de bacon in veel ghee tot ze helemaal bruintjes en crispy worden, leg ze op keukenpapier, doe in stukjes
- snij ajuintjes & lookjes en bak die in de pan tot ze mooi caramel goud zien
dan:
- neem een grote kom, klop eitjes op & voeg kokosroom toe
- snij de sweet potato’s in stukje
- meng de eitjes met de ajuintje, zoete patatjes, ghee en klein beetje geitenkaas
- giet alles in de ovenschaal & plaats 20 minuutjes in oven
- haal uit, leg bovenaan de bacon en de rest van de geitenkaas & doe nog eens 20 min in oven
IT is FUCKING bacolicious ❤
Sweet potato frietjes
Nodig:
- 2 sweet potatos
- 2 eetlepels ghee
- 2 eetlepels kruiden: heerlijk met paprika, curry, italiaanse kruiden
- 1 theelepeltje zout
- snuifje peper
How?
Verwarm je oven op 200 graden. Snij de sweet potato’s in stukjes. Gooi ze op een bakplaat met bakpapier. Smijt de gesmolten ghee erover, kruiden erop & boem in de oven!
20 minuutjes in de oven, omdraaien & terug 20 minuutje: zo worden ze mooi egaal bruin en crispy!
Serveer deze smaakmakertjes met aioli, da’s extra fancy!
Aioli maak je super easy: mayonnaise + verse look in de blender. Done!
Je mag er nog kruiden bijdoen natuurlijk
Kan ook vers: gewoon een goeie mixer nodig waar je ghee en verse eitjes in mixt tot ze heel dikjes worden. Daarna look (en andere kruiden) bijmixen
Tadaaah!
Dessertjes:
Chia-pudding
deze maak je best een dag op voorhand!
nodig voor 4 personen
- 700 ml amandelmelk
- 4 eetlepels chiazaadjes
- 4 eetlepels cashew nootjes in fijne stukjes
- 3 theelepels rauwe bio honing (belangrijk dat bio is omdat industriële honing gemaakt is uit suiker ipv bloemennectar)
- 2 eetlepels vanille extract
- 4 eetlepels geraspte cocos
- 4 eetlepels rauw cacaopoeder
- 10 aardbeitjes in schijfjes gesneden
- 15 blauwe besjes
dan
- meng de chia zaadjes, cashewnootjes en kokos & doe in 4 kommetjes
- mix amandelmelk, honing, vanille en cacao & giet in de 4 kommetjes
- verdeel aarbeitjes / blauwe besjes over de 4 kommetjes
- nachtje in de frigo
Voor bij de koffie:
Amandel American Cookies!
Het beste houden we natuurlijk voor het allerlaatste 😀
Zorg dus dat je zeker wat plaats houdt in je buikje 😉
nodig:
- 750 gram amandelmeel
- 150 gram rozijntjes
- 150 gram geraspte kokos
- 100 gram kokosolie
- 150 gram honing
- 1 theelepel natriumbicarbonaat
- snuifje zout
- 2 eitjes
how:
- verwarm oven op 150 graden
- klop eitjes op
- neem een grote kom en meng alles
- bedek een bakplaat met bakpapier
- Neem een grote lepel uit het deeg en kneed het tot een bolletje. Plaats het op de bakplaat en duw het plat
- herhaal tot de kom leeg is of tot je zin hebt om ze uit te likken
- bak 20 min